Članak

Zasjeda Glavni odbor SDP-a, utvrđivanje konačne liste kandidata za predsjednika

Kandidati za budućeg predsjednika stranke koji su u četvrtak potvrđeni su: Nermin Nikšić, Selim Bešlagić, Besima Borić, Mirko Pejanović i Svetozar Pudarić.

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjeda danas u Sarajevu, a delegati će razmatrati proceduru za održavanje trećeg vanrednog kongresa SDP-a zakazanog za 6. decembar, piše bh. novinska agencija Patria.

Kadrovska komisija iznijet će prijedloge kandidata za predsjednika SDP-a i kandidate za Glavni i Nadzorni odbor SDP-a. Kandidati za budućeg predsjednika stranke koji su u četvrtak potvrđeni su: Nermin Nikšić, Selim Bešlagić, Besima Borić, Mirko Pejanović i Svetozar Pudarić.

Na današnjoj sjednici bit će razmatrana i izmjena Statuta koji će se direktno vezati za naredni redovni kongres stranke, čije je održavanje planirano za devet mjeseci, kada bi trebala biti promijenjena procedura izbora unutar partije. 

Usvojeni prijedlozi trebali bi biti razmatrani na kongresu budući da je to jedino tijelo stranke koje može mijenjati Statut ili usvajati potpuno drugačiji Statut. 

 

#BiH