Članak

Mahaluša novinarima najavljuje svoje novo ostvarenje: Dolaze nam Mahalac i Evropljanka

U glavnoj ulozi je najbolji mladi komičar u BiH Nerman Mahmutović dok njegovu ženu Evropljanku iliti pokondiranu Bosanku, glumi izvanredna Negra Čičić

U povodu novog ostvarenja nastalog prema ideji i djelu autorice Indire Kučuk-Sorguč u utorak 2. decembra u 12 sati u Kamernom teatru bit će održana press konferencija, na kojoj će autorica predstaviti komediju „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“ koja će premijerno biti izvedena  u petak, 5. decembra u 20 sati u Kamernom treatru 55, piše bh. novinska agencija Patria. 

Ovo je treće djelo iz trilogije „mahalanja“ koje je u proteklih četiri godine pokrenulo lavinu smijeha, razonode i komičnih zapleta na temu parodiranja muško-ženskih odnosa. Dosadašnje predstave koje dolaze iz produkcije FILTER pokazale su da BiH ima snagu publike jer su privukle u pozorište preko 100 hiljada posjetitelja, kao što su i pozorište donijele u velike sale širom BiH, Regije i dalje.

„Tako ti je mala moja kad ljubi MAHALAC“ je komedija koja ironizira stvarnost i sve današnje izopačenosti od snobizma, pokondirenosti, dvostrukog morala, materijalizma u ljubavi, iskompleksiranosti i dr.

Mahalac je lik koji ima petlje, baš kao i dvorska luda, da kaže vladaru šta misli i da ostane živ. Na plakatu je i prikazan tako, s tim što on naglašava  tom svojom grotesknom pojavom duhovitu stranu bh. mentaliteta.

On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi  Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac koja igra u Kamernom teatru  4., 5., 6., 7.  a bogami i 24.12.“.

U glavnoj ulozi je najbolji mladi komičar u BiH Nerman Mahmutović dok njegovu ženu Evropljanku iliti pokondiranu Bosanku, glumi izvanredna Negra Čičić. Jedan od medijskih pokrovitelja ove predstave je i bh. novinska agencija Patria. 

#Lifemagazin