Članak

Halilhodžić: Neću biti selektor, ali ću pomoći da reprezentacija izađe iz krize

Nisam kandidat za selektora fudbalske reprezentacije BiH, ali to ne znači da neću nastaviti razgovore sa ljudima iz FS BiH.

Nisam kandidat za selektora fudbalske reprezentacije BiH, ali to ne znači da neću nastaviti razgovore sa ljudima iz FS BiH, ali samo o tome kako i na koji drugi način ja mogu pomoći da reprezentacija iziđe iz trenutne krize i da se pokuša plasirati na Evropsko prvenstvo, iako su šanse, objektivno gledano, vrlo minimalne, kazao je danas bh. stručnjak Vahid Halilhodžić za portal novasloboda.ba, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- U Makarskoj smo pričali o aktuelnoj situaciji bh. fudbala, posebno o reprezentaciji. I tada sam rekao da u ovom trenutku nisam spreman da se vratim u BiH, jer imam druge planove. Čitam iz medija da postoje šanse da preuzmem reprezentaciju, ali ja nisam čovjek koji daje lažna obećanja. Možemo nastaviti razgovarati, ali je moja odluka da ne prihvatim selektorsko mjesto reprezentacije BiH definitivna -  rekao je Hallihodžić, koji je sa suprugom danas stigao u Mostar.

Iako je danas trebalo doći do sastanka između delegacije Nogometnog saveza BiH na čelu sa Elvedinom Begićem i Halilhodžića zvanične potvrde o tome još uvijek nema, ali sve je još uvijek moguće.

 

 

#Sport