Članak

U Vijeće naroda RS ide Radmanovićev kućni prijatelj Dževad Osmančević

Umjesto da se prilikom odabira delegata nagrade ljudi koji su bili na listama i "izginuli" radeći za izbore odabrani su oni koji ni prstom nisu pomakli

Nepisano je pravilo da u politici oni koji „izginu" radeći na terenu, na kraju priče koja se zove izbori ne dobiju ništa. Nažalost primijenila ga je i Stranka za BiH koja je uz ostale probosanski orijentirane stranke dala svoje kandidate za listu koalicija „Domovina“ u Republici Srpskoj, piše bh. novinska agencija Patria.

Begija Smajić, Alija Beganović, Edin Ikanović, Muharem Murselović, Adib Džozić, Salko Brnjak i Elvira Porčić bili su na listi „Domovina“, ali nisu, i pored činjenice da su mjesecima radili i na motiviranju dijaspore i Bošnjaka koji žive u RS da u što većem broju izađu i glasaju, uspjeli prikupiti dovoljan broj glasova za prolaz u Narodnu skupštinu RS.

I umjesto da se prilikom odabira delegata za Vijeće naroda RS nagrade ovi ljudi, odnosno dvoje od njih, koliko će Stranka za BiH dati kandidata, odabrani su oni koji ni prstom nisu pomakli za ovogodišnje opće izbore.

Elmedin Hamzić iz Prijedora i Dževad Osmančević iz Banja Luke, odlukom Kadrovske komisije Stranke za BiH, kako saznaje Patria iz vrha ove stranke, bit će delegati u Vijeću naroda RS.

No, predstavnici SDA, koji također delegiraju kandidate za Vijeće naroda RS, već sada su najavili da će biti protiv Osmančevića koji je kućni prijatelj Nebojše Radmanovića, istaknutog SNSD-ovca, jer smatraju da će na taj način Klub Bošnjaka kao itekako važna karika u lancu usvajanja zakona u RS, biti oslabljen, odnosno da će se Osmančević uvijek priklanjati Klubu Srba, odnosno Radmanovićevim stranačkim kolegama.

 

#BiH