Članak

Dodik imenovao Cvijanović za mandatarku, "Domovina" još nije dala svoj odgovor

Željka Cvijanović je u prethodnih godinu i po dana bila na čelu Vlade Republike Srpske, i sada će biti u prilici da nastavi posao koji je započela

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na današnjoj press konferenciji u Banja Luci imenovao je Željku Cvijanović za mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske, piše bh. novinska agencija Patria. 

Željka Cvijanović je u prethodnih godinu i po dana bila na čelu Vlade Republike Srpske, i sada će biti u prilici da nastavi posao koji je započela. Cvijanović je jedna od najbližih Dodikovih saradnica, i kako je Patria već pisala, današnje objavljivanje u javnosti njenog imenovanja uopšte nije iznenađenje. 

U sastavu nove Vlade RS neće biti kadrova NDP-a, PDP-a i SRS-a koji su odbili doći na konsultacije, već će je činiti predstavnici SNSD-a i DNS-a, uz dvojicu "preletača" iz NDP-a i PUP-a. Da li će koalicija "Domovina" pristati na Dodikovu ponudu, te uzeti određeni broj ministarskih mjesta koja po Ustavu RS pripadaju bošnjačkom i hrvatskom narodu, moglo bi se znati već danas. 

Ukoliko "Domovina" odbije ponudu, zbog čega su već pale teške riječi na relaciji DF- SDA, onda će ove pozicije popuniti kao i do sada Dodikovi "džepni Bošnjaci i Hrvati".   

 

#BiH