Članak

Emini i njenoj majci Šefiki stigla hrana, drva, a struja neće biti isključena

Danas su ovu porodicu posjetili Samir Agić, šef Sektora za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH i njegovi prijatelji te uručili hranu, drva, a struja neće biti isključena.

Prva pomoć djevojčici Emini i njenoj majci Šefiki Mujkić iz Memića kod Kalesije, stigla je već danas, nakon što je potresni apel za pomoć redakciji Patrije uputila 12-godišnja Emina, piše bh. novinska agencija Patria.

Danas su ovu porodicu posjetili Samir Agić, šef Sektora za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH i njegovi prijatelji te uručili hranu, drva, a struja neće biti isključena. Agić je prilikom posjete obećao i da će uskoro osigurati i TV. Ovo je samo jedan od primjera kako ljudska dobrota nema rok trajanja, a Agić je to dokazao više desetina puta. Podsjećamo, on je bio i na čelu Operativnog centra koji je formiran poslije stravičnih majskih poplava, kada je pomoć danima pružana ugroženom stanovništvu.

Hrabra djevjčica Emina 

Emina je u svom apelu za pomoć iskazala zabrinutost za svoju majku koja je ostala bez potrebne terapije jer nemaju novca da osiguraju lijekove. Mjesečno im je potrebno 233 KM, a one trenutno žive od 156 KM. Broj telefona na koji mogu kontaktirati ovu porodicu je 061 / 086 -097.

APEL KOJI JE POSLALA MALENA EMINA (Eminin tekst objavljujemo bez korekcija) 

molim vas pomozitemi da spasim svoju majku koja je jako bolesna nemamo nikoga kobinam mogao da pomogne otac od moje majke je poginuo u ratu braneci BIH STOJE DOBITNIK ZLATNE PLAKETE TOJESTE LJILJAN ZASTO MOJA MAJKA NEMA NIKAKVIH PRIMANJA MOLIM VAS POMOZITENAM NEMAMO STA DA JEDEMO STRUJU CE NAM ISKLJUCITI ZA 3 DANA AKO NEPLATIMO180KM A JA I MAMA NEMAMO STA DA JEDEMO TABLETE KOJE TREBA DA PIJE NEMA VEC 7 DANA NEMOZE DA USTANE POMOZITEMI DA SPASIM MAJKU NEZELIM DAJE IZGUBIM IMALA BI VAM STA PISATI DO SUTRA O NASOJ NEMASTINI KOJA NAS JE ZADESILA ALI NEMOGU NESTO ME STEZE U GRLU MOLI VAS 12 GODISNJA DJEVOJCICA --EMINA SEFIKINA CERKA SVE MOZETE DA VIDITE NA FB STRANICI SAMO UKUCAJTE EMINA IDE U SKOLU BEZ UZINE --ILI SEFIKA MUJKIC FALA VAM VJERUJTE DA NEMAM SA MAJKOM NASTO DA LEGNEMO SVENAM JE OTISLO KADA SU ONE PROKLETE POPLAVE BILE -KROV NAM JE SAV OTISAO MOLIMO VAS AKO STE U MOGUCNOSTI DA POMOGNETE KOLIKO MOZETE -EMINA-TELEFON OD MOJE MAJKE 061-086-097-SEFIKA MUJKIC -POMOZITEMI DA SPASIM MAJKU -MOLIM VAS NEMOGU SAMA MOLIM VAS POMOZITEMI AKO ZA BOGA ZNATE NEZNAM VISE STA DA RADIM DABI SPASILA MAJKU KISA NAM JE SVE UNISTILA NEMAMO NISTA MOLIM VAS POMOZITEMI DA SPASIM MAJKU OD OPERACIJE JER AKO SE OPERISE 90 POSTO DA NECE OSTATI ZIVA JEDINI NACIN JE DABI JOJ PRODUZILA VJEK ZIVJENJA JESTE KORISTENJ REDOVNE TERAPIJE KOJA KOSTA 233KM AMI TO NEMAMO PAVASMOLIM OKO STE U MOGUCNOSTI DA POMOGNETE MOLIM VAS JEDNA 12 CERKA OD SEFIKE ONA NEMA NIKOGA OSIM MENE I JA NJE MOLIM VAS POMOZITEMI VEC3 DANA SAMO JEDEM SUPU teta molim te pomozimi gladna samm

 


 

#BiH