Članak

Upaljen narančasti meteoalarm:Kišovito u cijeloj BiH, na planinama susnježica

Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima.

U Bosni i Hercegovini prevladavat će oblačno vrijeme sa kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima. Očekivana količina padavina u toku 24 h: U Hercegovini i jugozapadnim područjima od 15 do 50 mm, lokalno i više, a u ostalim djelovima od 15 do 25 mm. Vjetar u Bosni umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjeren do pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 18 stupnjeva. 

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Tmurne vremenske prilike uglavnom će negativno djelovati na raspoloženje većine ljudi.

- Moguće su meteoropatske reakcije poput nervoze, depresije, dekoncentracije. Opšta slika će, uz više padavina, biti lošija u Hercegovini. U unutrašnjosti nešto stabilnije i ugodnije, ali uz jače izražen osjet hladnoće, stoga nije naodmet povesti računa o primjerenom odijevanju.

Inače, meteoalarm za danas je objavio žuto i narančasto upozorenje zbog obilnih padavina i udara vjetra.

#BiH