Članak

Nestabilno vrijeme, pet litara kiše po metru kvadratnom

Nestabilne vremenske prilike bit će nastavljene i danas u Bosni i Hercegovini, a prevladavati će pretežno oblačno vrijeme, piše novinska agencija Patria. I sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežn

Nestabilne vremenske prilike bit će nastavljene i danas u Bosni i Hercegovini, a  prevladavati će pretežno oblačno vrijeme, piše novinska agencija Patria. I sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim pljuskovima.

- Očekivana količina padavina do pet litara po metru kvadratnom. I u subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni rijetko uz slab kratkotrajan lokalni pljusak – kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne se očekuju slabi lokalni pljuskovi.

- Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu Hercegovine od 8 do 13. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu Hercegovine do 26 stepeni. 

#BiH