Članak

Nikšić: Problemi radnika i penzionera isti su i u RS i u FBiH

Nikšić je podsjetio kako je SDP pokazao da i u BiH ima političkih partija koje uvode nove demokratske standarde, podsjećajući na fer i korektne unutarstranačke izbore u ovoj partiji održani prije neko

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić rekao je večeras u emisiji Crta na BHT1 da SDP želi biti partija svih građana u BiH, jer u toj partiji smatraju da su problemi radnika, penzionera, socijalnih kategorija isti i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

On je podsjetio kako je SDP već pokazao da je partija koja uvodi nove demokratske standarde, podsjećajući na fer i korektne unutarstranačke izbore u ovoj partiji održani prije nekoliko dana.

Govoreći o prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, o kojem će Dom naroda PFBiH raspravljati u srijedu, prvi čovjek SDP-a kaže da se zna ko su potpisnici inicijative u Federalnom parlamentu.( SDP BiH, DF, SBB i SNSD), te da sada ne zna da li se i šta promijenilo nakon sastanka čelnika SDA i SBB-a Izetbegovića i Radončića.

- Mislim da se ne postoji niti jedan delegat u Parlamentu FBiH koji misli da je ova Vlada održiva, barem kada bi odlučivao po vlastitom uvjerenju – rekako je Nikšić

Naglasio je da ni jednog trenutka ne želi bježati od odgovornosti za stanje u SDP-u. Dio tima ove partije bio je i kad je SDP pobijedio i kad je izgubio.

- Nikad se više ne smije desiti da SDP ostane obezglavljen kao u periodu 2010-2014. kad smo sve ključne ljude iz parije povukli i angažirali u izvršnoj vlasti želeći na taj način pokazati da za nas ne postoji alternativa državi BiH, odnosno da svi naši ključni ljudi žele dati doprinos provođenju pet politika SDP-a. Nažalost, to se pokazalo pogrešnim - istakao je predsjednik SDP-a BiH. Dodao je da se sada njegovo program sastoji iz tri dijela; vraćanje povjerenja u SDP, ujedinjenje ljevice te konačno formiranje društva koje će se boriti za Bosnu i Hercegovinu, prenosi NAP.

 

 

#BiH