Članak

Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi podrška u iznosu od 4.000 KM

Davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina kod koje se ljekarskim pregledom i provjerom krvne slike utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj b

Davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina kod koje se ljekarskim pregledom i provjerom krvne slike utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv darovala.

Općina Centar Sarajevo prepoznala je važnost darivanja krvi i ove godine izdvojila je 4.000 KM Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi Kantona Sarajevo, za projekat „Darujmo život – darujmo radost“, prenosi novinska agencija Patria.

Prema riječima predsjednika Udruženja Edina Kadrića, radi se o višegodišnjem projektu. Udruženje egzistira pet godina i ima oko 500 članova koji su u proteklih godinu dana darovali više od 1200 doza krvi.

- Općina Centar sve vrijeme je uz nas i jedini je subjekt društvene zajednice koji već pet godina kontinuirano daje konkretnu podršku. Sa načelnikom Dževadom Bećirevićem i Službom za obrazovanje, kulturu i sport imamo izuzetno dobru saradnju i lijepa iskustva. Zahvalni smo na podršci koju dobijamo od Općine Centar, kazao je Kadrić, saopćeno je iz Općine Centar. 

#BiH