Članak

Tradicionalni 13. memorijal Braća Bašović

U KSC Ilidža 9. oktobra 2015. održat će se tradicionalni 13. Kick boxing memorijal Braća Bašović. Na programu će biti nekoliko uvodnih borbi, a meč večeri je Adnan Ređović (BiH) i Oleksiy Mazikin (

U KSC Ilidža 9. oktobra 2015. održat će se tradicionalni 13. Kick boxing memorijal Braća Bašović. Na programu će biti nekoliko uvodnih borbi, a meč  večeri  je Adnan Ređović (BiH) i  Oleksiy Mazikin (Ukrajina).  Specijalni gost večeri je Ginisov rekorder Edin Kajević, dok su između borbi planirane demonstracije iz teakwandoa, karatea i djudoa, piše novinska agencija Patria.

- Kao što znate, prvi memorijalni turnir je organizovan u sarajevskom Fisu,  ratne 1993. godine. Želeći da se ne zaborave  ova dva čovjeka , vrhunski sportisti,  istinske patriote, mi organizujemo tradicionalno međunarodne memorijalne turnire u kick boksu pod nazivom Braća Bašović. Sve je spremno i za 13. Memorijal i pozivam sve ljubitelje borilaščkih sportova da te večeri budu u KSC Ilidža i uveličaju ovaj spektakl - rekao je Džemko Bašović, direktor turnira. 

#BiH