Članak

U Sarajevu 2. oktobra završnica Dana kriminalističkih nauka

Eminentni stručnjaci govorit će o nužnosti usklađenosti kriminalističkih procedura u istragama krivičnih djela, faktori koji utječu na vjerodostojnosti iskaza vještaka, funkcionalnoj ovisnosti Sudske

Sarajevo je 2. oktobra domaćin Međunarodne naučne konferencije „Kriminologija i kriminalistika u funkciji upravljanja kvalitetom sistema sigurnosti – XV Dani kriminalističkih nauka”, piše novinska agencija Patria.

Eminentni stručnjaci govorit će o nužnosti usklađenosti kriminalističkih procedura u istragama krivičnih djela, faktori koji utječu na vjerodostojnost iskaza vještaka, funkcionalnoj ovisnosti sudske policije ali i niz drugih važnih tema.

Prijava učesnika i prvi do konferencije je u Vijećnici, dok će nastavak biti održan u zgradi Fakulteta za kriminilistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Organizator Konferencije je Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu. Riječ je o Konferenciji koja je organizirana u tri zasebne cjeline. Prve dvije su već ranije održane u saradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela u BiH i Centrom za društvena istraživanja Burč Univerziteta. Prve dvije sedije održane su u maju i junu ove godine, piše NAP.   

Agendu Konferencije pogledajte OVDJE

 

#BiH