Članak

Kolegij PD PSBiH: Što prije utvrditi sve okolnosti gnusnog čina u Zvorniku

Kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održao je danas vanrednu sjednicu na kojoj je najoštrije osudio teroristički napad u Zvorniku i na kojem se donio zaključak kako

Kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održao je danas vanrednu sjednicu na kojoj je najoštrije osudio teroristički napad u Zvorniku i na kojem se donio zaključak kako se zahtijeva od agencija za sprovođenje zakona da što prije utvrde okolnosti pod kojim se taj gnusni događaj desio, piše novinska agencija Patria.

- Od svih institucija Bosne i Heregovine zahtijevamo da u skladu sa zakonskim ovlaštenjima poduzmu mjere kako se u budućnosti ovakvi i slični slučajevi ne bi dešavali.

Na zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladena Bosića, Kolegij je odlučio da se održavanje sutrašnje sjednice Predstavničkog doma pomjeri za prvi naredni planirani termin - 13. maj 2015. godine te da prva tačka dnevnog reda te sjednice bude razmatranje informacije o terorističkom napadu u Zvorniku. S tim u vezi, od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine traži se da za sjednicu pripremi detaljnu informaciju.

Kolegij je danas izrazio saučešće porodici ubijenog policajca Dragana Đurića a povrijeđenim policajcima uputio želje za što brži oporavak - navodi se u saopćenju.

 

#BiH