Članak

Podržan projekt zapošljavanja demobilisanih boraca

Navedena sredstva će biti iskorištena za postavljanje ograde oko poljoprivrednog kompleksa u mjestu Kasetići u općini Hadžići.

U Općini Centar je 27. aprila 2015. godine potpisan protokol o realizaciji granta u iznosu 7.500 KM koji je izdvojen iz općinskog budžeta Udruženju boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., piše novinska agencija Patria.

Navedena sredstva će biti iskorištena za postavljanje ograde oko poljoprivrednog kompleksa u mjestu Kasetići u općini Hadžići.

Predsjednik Udruženja Sevdalija Hasanović, koji je potpisao protokol, naglasio je da su kupili oko 4 dunuma zemlje u mjestu Kasetići gdje planiraju napraviti poljoprivredno gazdinstvo kojim će upravljati ovo udruženje i gdje će zaposliti četiri demobilisana borca. –Na tom imanju imamo namjeru uzgajati stoku i nabaviti tri plastenika za uzgoj povrća. Planiramo da ove godine zasijemo krompir čijom prodajom bismo finansirali aktivnosti našeg udruženja. Zahvaljujući razumijevanju općinskog načelnika Dževada Bećirevića dobili smo sredstva da ogradimo imanje, što je preduslov za naše daljnje aktivnosti. Nadamo se da ćemo sa Općinom Centar nastaviti uspješnu saradnju, posebno u realizaciji ovog važnog projekta za demobilisane borce– kazao je  Hasanović.

Potpisivanju protokola u Općini Centar prisustvovao je Đulaga Hamza, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu i Ferid Bešlija, predsjednik Upravnog odbora Udruženja boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. koji je i nosilac najvećeg ratnog priznanja ''Zlatni ljiljan''.

 

#BiH