Članak

Povećati broj žena u policijskim strukturama

Nakon diskusije o podnesenim prijedlozima, skupština je donijela odgovarajuće zaključke o budućima aktivnostima Udruženja u smislu provođenja donesenih zaključaka.

Danas je u prostorijama Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo, održana Četvrta skupština  Udruženja „Mreža žena policajaca“, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Nakon prezentacije i razmatranja godišnjeg izvještaja o radu, što je bila i glavna tačka današnjeg dnevnog reda,  članice skupštine su razmatrale određen broj inicijativa koje su podnesene u cilju poboljšanja radno-pravnog statusa policijskih službenica, te načina implementacije tih prijedloga u zakonske i podzakonske akte policijskih i sigurnosnih agencija u našoj zemlji.

Nakon  diskusije o podnesenim prijedlozima, skupština je donijela odgovarajuće zaključke o budućima aktivnostima Udruženja u smislu provođenja donesenih zaključaka.  Podsjećamo, Udruženje djeluje na principima  promocije  rodne ravnopravnosti i demokratskih vrijednosti  u radu policije, sa posebnim akcentom na zaštiti prava policijskih službenica, osiguranja njihovog ravnopravnog statusa , te povećanja broja žena u policijskim strukturama, a posebno na rukovodnim pozicijama. 

#BiH