Članak

Braniteljima iz Gruda, Posušja, Širokog Brijega i Ljubuškog bit će isplaćene obustavljene naknade

Sporazum je prihvaćen i, nakon toga, potpisan, a svi učesnici sastanka su preuzeli obaveze koje trebaju ispuniti u narednom periodu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je u Širokom Brijegu, u zgradi Vlade Zapadnohercegovačkog kantona, sastao se s kantonalnim ministrom za pitanja boraca Mladenom Begićem, gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem i općinskim načelnicima Gruda Ljubom Grizeljom, Ljubuškog Nevenkom Barbarićem i Posušja Brankom Bagom, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Teme sastanka su bile provođenje Odluke o prestanku važenja Odluke o privremenoj obustavi ličnih invalidnina za korisnike prava iz općina Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški i potpisivanje sporazuma o aktivnostima koje će biti preduzete u cilju njene realizacije.

Sporazum je prihvaćen i, nakon toga, potpisan, a svi učesnici sastanka su preuzeli obaveze koje trebaju ispuniti u narednom periodu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Podsjećamo, za vrijeme revizije bivšeg resornog ministra Zukana Heleza iz prava je isključeno oko 1.500 korisnika, a što će ovom Odlukom biti promijenjeno.

U Sporazumu koji je danas potpisan navodi se da će ovo Ministarstvo pripremiti isplatu obustavljenih invalidnina i to za period od 2014. do marta 2015. godine. Također, ministar Bukvarević će izdati ovlaštenje rukovanja pečatom i za potpis nadležne Gruše za pitanja evidencija. 

#BiH