Članak

Izetbegović i Wigemark razgovarali o ulasku BiH u EU

U tom kontekstu, istakao je potrebu da ambasador Wigemark što jasnije promoviše evropski put BiH, koji je vidljiv i neosporan.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u nastupnu posjetu specijalnog predstavnika EU u BiH i šefa delegacije EU u BiH, ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka, a razgovarano je o procesu evropskih integracija, te o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Ambasador Wigemark je izrazio spremnost na saradnju sa svim relevantnim političkim subjektima oko ubrzanijeg ostvarenja neophodnih reformi koje prethode aplikaciji za kandidatski status u EU. Sagovornici su se složili da je pozitivna atmosfera u datim procesima primijetna. Izrazili su i zajedničko očekivanje da će BiH zadržati taj trend i u narednom periodu.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je tokom razgovora izrazio zadovoljstvo dolaskom ambasadora Wigemarka na ovu poziciju i poželio mu dobrodošlicu i uspjeh u radu. Između ostalog, ponovio je ubjeđenje da će zajedničko fokusiranje na bitna pitanja, uz uvažavanje drugačijeg mišljenja i interesa, zasigurno dati rezultate, što je vidljivo iz zajedničke izjave o evropskom putu BiH koja je deblokirala SSP.

U tom kontekstu, istakao je potrebu da ambasador Wigemark što jasnije promoviše evropski put BiH, koji je vidljiv i neosporan. 

#BiH