Članak

Papi Franji bit će poslužena mostarska vina i aperitivi

Od vina će biti poslužena Vilinka - Žilavka i Vilinka - Blatina. Za aperitiv iz podruma Vilinka na stolu će biti: Loza - Vilinka, Orahovača - Vilinka, Višnjevača - Vilinka i Travarica - Vilinka.

Na stolu za ručkom pape Franje koji će posjetiti Sarajevo 6. juna bit će posluženo vino i aperitiv iz podruma Vilinka sa Sretnica u župi Kruševo kod Mostara, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Od vina će biti poslužena Vilinka - Žilavka i Vilinka - Blatina. Za aperitiv iz podruma Vilinka na stolu će biti: Loza - Vilinka, Orahovača - Vilinka, Višnjevača - Vilinka i Travarica - Vilinka.

Predstavnici Organizacijskog odbora prečasni Franjo Tomić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije, i prečasni gospodin don Mladen Kalfić, kancelar, susreli su se na Sretnicama u Kruševu s vlasnikom vinarije Vilinka Velimirom Erešom i degustirali predviđena vina te dogovorili potrebne detalje.

Za porodicu Ereš ovo je posebna čast da za najdražeg gosta bude ponuđeno njihovo vino.

Na Papinom stolu naći će se vina iz berbi 2012. i 2013. Vina porodice Ereš već su se okitila sa dvadesetak nagrada, a neke od njih su zlatna medalja iz Splita, Mostarskog sajma, bronzana medalja iz Londona u konkurenciji 52 zemlje i 14.362 uzorka.

#BiH