Članak

Dragan Čović ponovo na čelu HDZ BiH, poručio kako nema potrebe za preglasavanjem u Vladi FBiH i Vijeću ministara

Održan sabor HDZ-a u Mostaru.

Dragan Čović ponovo je izabran za predsjednika HDZ-a BiH na današnjem Saboru HDZ-a u Mostaru, a bio je jedini kandidat.

Ocijenio je da negativnih učinaka vlasti u protekle četiri godine ima na svakom koraku u BiH, poručivši da se sada mmogo više mora raditi kako bi to izbrisali i kako bi mogli odgovoriti na moguća nova iskušenja u okruženju.

"Suradnja s partnerima, predstavnicima druga dva naroda u BiH i svih građana iz Federacije BiH će biti mnogo intenzivnija, nego do sada, i siguran sam da će biti s punim povjerenjem, vjerodostojna i iskrena i kako smo zapisali u našim dokumentima. Moja je zamolba da radimo zajedno, ali da dinamiziramo taj rad, jer nemamo više prava da čekamo šta će neko raditi za mjesec ili dva", kazao je on.

Naveo je kako na Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH nijedna odluka ne treba biti donesena preglasavanjem bilo koga.

"To se može bez prolongiranja točaka na dnevnom redu na duže vrijeme i to ćemo praktično pokazati kroz ovaj mjesec i kada je u pitanju Vijeće ministara, grupacija od 14 uvjeta ili zakona koji su prioritetni želimo prijateljima iz Evropske unije poslati poruku da to možemo usvajati sami i da nema potrebe da nam bilo ko nameće rješenja. Jer, s nametnutim rješenjima mi nemamo evropsku budućnost. To moramo razumjeti kao osnovu svega", poručio je Čović.

#BiH