Članak

Mediji bliski vlasti najavljuju: Vučić će u ponedjeljak saopštiti 'dalekosežne političke odluke', moguća je i njegova i ostavka kompletne Vlade

Vučić je i po prvi put pripremao stranku za opoziciono djelovanje.

(Patria) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u ponedjeljak će saopštiti "dalekosežne političke odluke koje će promijeniti Srbiju".

Mediji bliski Vučiću objavili su da su sljedeće tri mogućnosti: prihvatanje ostavke premijerke Ane Brnabić i Vlade, opšti izbori i ostavka predsjednika države.

Navodeći da je u subotu održana sjednica proširenog sastava Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, "na kojoj je poslije duže vremena učestvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić", a pozivajući se na svoje izvore u SNS-u, Informer piše da je Vučić na toj sjednici govorio "o posljednjim tragičnim događajima u Srbiji i pripremama za Skupštinu SNS-a 27. maja".

Vučić je, kako na svom portalu navodi Informer, "i po prvi put pripremao stranku za opoziciono djelovanje".

Tabliod blizak predsjedniku Srbije i vođi naprednjaka tvrdi kako "ima potvrde iz vrha SNS-a da će u ponedjeljak uvečer na TV Happy Vučić saopštiti dalekosežne političke odluke koje će promijeniti Srbiju".

"Kako saznajemo, postoje tri varijante Vučićeve odluke", piše Informer.

Prva od te tri varijante je "prihvatanje ostavke cijelog kabineta Ane Brnabić", druga je "zajednička ostavka i Vlade i predsjednika i izlazak na opšte izbore u kojima Vučić ne bi mogao da se kandiduje za predsjednika". Treća varijanta je "ostavka predsjednika".

"Svakako, svaka odluka bit će potvrđena na Skupštini SNS-a 27. maja", navodi Informer.

Podsjetimo, u javnosti se već neko vrijeme govori o mogućnosti prijevremenih izbora u Srbiji koji bi bili održani do kraja godine ili na proljeće naredne.

Opozicija traži izbore na svim nivoima, a Vučić joj je poručio da će ih dobiti, ne precizirajući kada.

#Region #Srbija #AleksandarVučić #AnaBrnabić