Članak

MOGAO BI KONAKOVIĆ OPET SKOKNUTI DO BANJA LUKE Dodik nezadovoljan ishodom sjednice Vijeća ministara

Onda je kazao da ministri iz Rs nisu trebali glasati za neke tačke.

(Patria) - Danas je tačno sedmi dan od kako je predsjednik NIP-a Elmedin Konaković putovao u Banja Luku na sastanak s Miloradom Dodikom, predsjednikom SNSD-a. Razgovarali su tada o brojnim pitanjima i razvojnim projektima. 

Konaković je otišao u Banja Luku kako bi postigli kompromis, tako je javno rekao te da želi da deblokiraju stvari i postignu veći stepen razumijevanja.

Ali, čini se da će Konaković opet morati u Banja Luku, jer Milorad Dodik nije zadovoljan jučerašnjim ishodom sjednice Vijeća ministara BiH, pa čak ni uz činjenicu da je ovaj organ usvojio odluku o Istočnoj interkonekciji, te da će s dobrom hedijom putovati u Moskvu na sastanak s Vladimirom Putinom 23. maja.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH jučer je usvojilo niz zakona i odluka, među kojima su plinske interkonekcije, ali i zakon o vanjskim poslovima te zakon o VSTV-u.

Dodik je prvo ironično pričao kako je ‘nemoguće’ da nešto funkcionira na nekom nivou vlasti.

Onda je kazao da ministri iz Rs nisu trebali glasati za neke tačke.

“Vidjet ćemo. Nije nama ta konekcija najvažnija stvar. Žao mi je što jučer nisam bio u prilici da se čujem s članovima Vijeća ministara, ali sigurno ne bi glasali za neke odluke. Muslimani pokušavaju uvjetovanjem da dobiju neke stvari. Ali ništa nije završeno”, naveo je Dodik.

Kazao je kako Bosna i Hercegovina ‘njima’ samo nanosi štetu.

“Mi smo izgubili što nismo imali jefitniji plin. Privreda je mogla biti konkurentnija”, kazao je on.

“Rekao sam ok, mogu da urade šta hoće, ali i ove tačke koje su prošle… VSTV – to je tačka samo. To je samo prošlo Vijeće ministara BiH, gledat ćemo šta dalje”, istakao je Dodik.

(A.Č.Z.)

#BiH