Članak

Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se oko 1 sat, dok je na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno pojačan, ali dužih zastoja trenutno nema, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH, prenosi novinska agencija Patria. 

Zbog deminerskih radova na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Srednje, M-14.1 Bosanski Brod-Odžak  i M-19 Drinjača-Konjević Polje, do 15 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 dionice Visoko-Podlugovi i Sarajevo sjever-Vlakovo, zatim magistralne puteve M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Jablanica-Prozor i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad, kao i saobraćajnice u samom gradu).

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se oko 1 sat, dok je na ostalim graničnim prelazima  promet vozila povremeno pojačan, ali dužih zastoja trenutno nema, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

#BiH