Članak

"Veče kulture Koreje"u Narodnom pozorištu

Na početku večeri će, u ime Ministrastva vanjskih poslova Republike Koreje, prisutne pozdraviti ambasador Republike Koreje u BiH sa sjedištem u Zagrebu Hyung-won Suh, a u ime Ministarstva vanjskih pos

Koncert pod nazivom "Veče kulture Koreje", povodom proslave 20 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Koreje, organizuju Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Koreje. Koncert će se pod pokroviteljstvom Predsjedništva BIH organizovati u Narodnom pozorištu u Sarajevu 31. oktobra sa početkom u 19 sati, prenosi novinska agencija Patria.

Na početku večeri će, u ime Ministrastva vanjskih poslova Republike Koreje, prisutne pozdraviti ambasador Republike Koreje u BiH sa sjedištem u Zagrebu Hyung-won Suh, a u ime Ministarstva vanjskih poslova BiH Predrag Đokić, šefa kabineta ministra vanjskih poslova BiH.

Na koncertu će biti izvedena kombinacija tradicionalne muzike Republike Koreje i modernog plesa. U muzičkom dijelu će nastupiti muzička grupa Coreyah, dok će u svjetski poznate plesne grupe Gamblerz Crew, Animation Crew, i Rolling Hands, kao jedinstveni plesni ansambl "People on the Stage", predstaviti neke od svojih najuspješnijih nastupa, saopćeno je iz MVP BiH. 

#Lifemagazin