Članak

Magazinović: Pred BiH je vrlo ozbiljan politički period uz pokušaje prekrajanja unutrašnjih granica

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kazao je da se od danas SDP prestaje baviti samim sobom i okrenuti se onome zbog čega političke partije postoje.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je nakon konstituirajuće sjednice Glavnog odbora da će SDP formirati svoju grupu koja će u narednom periodu razgovarati sa svim političkim partijama lijevog spektra koje su spremne da budu dio te priče, piše bh. novinska agencija Patria.

- Svakako prva od tih partija s kojom smo već razgovarali na nivou predsjednika je Demokratska fronta. Ono što se već dešava u Parlamentu FBiH, primjetno je da se ostvaruje ta vrlo bliska saradnja i ja sam siguran kako će se u vremenu pred nama tom bloku pridružiti još neke političke partije - kazao je Nikšić.

On je dodao i da u ovom trenutku SDP se bavi pripremama za lokalne izbore.

- Rekli smo vrlo jasno da nema nikakve potrebe da žurimo sa ujedinjavanjem tih političkih partija do lokalnih izbora, ali smo se već načelno dogovorili da idemo sa zajedničkim kandidatom za načelnike, a svako ide sa svojom listom - kazao je Nikšić.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kazao je da se od danas SDP prestaje baviti samim sobom i okrenuti se onome zbog čega političke partije postoje.

- Predstoji nam vrlo ozbiljan politički period za BiH, to govorim prije svega što u proceduru idu izmjene Izbornog zakona, što imamo još uvijek maglovit mehanizam koordinacije i to su vrlo važne stvari ne samo za evropski put nego za budućnost BiH u smislu pokušaja prekrajanja unutrašnjih granica  - kazao je Magazinović.

#BiH