Članak

Zbog rastućeg sukoba sa Vučićem: Nikolić osniva novu radikalnu stranku

Tvrdi se da se za sada Nikoliću priklonio Velimir Ilić i poveći broj onih koji nisu zadovoljni autoritarnom politikom Vučića.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio je da istupi iz SNS-a i osnuje novu stranku. Skupština stranke predviđena je već za 15. decembar. Za sada nije određeno ime stranke, ali očigledno je da je Nikolić već duže vrijeme radio na ovom poslu odvajanja od “naprednjaka” i Aleksandra Vučića, premijera Srbije, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Tvrdi se da se za sada Nikoliću priklonio Velimir Ilić i poveći broj onih koji nisu zadovoljni autoritarnom politikom Vučića.

Stranka će prema prvim najavama biti profilirana kao radikalna desnica. 

Dva ključna čovjeka SNS-a i danas srpske politike razišli su se po mnogim pitanjima i navodno po pitanju vođenja državne politike. Nikolić je nezadovoljan svojim statusom, marginaliziranjem u stranci, te podređenim  javnim političkim istupima.       

Njihov sukob je prenesen na srbijanske tabloide, koji su stali na stranu jednog ili drugog političara i potpuno različitim informacijama obasipaju javnost u Srbiji. 

U prošlonedjeljnoj antiterorističkoj vježbi “Štit” bilo je upadljivo odsustvo Tomislava Nikolića.  

#Region