Članak

Dobre partije u mostarskom Studentu: Ismet Sejfić nada se pozivu selektora Duška Ivanovića

Visok 206 centimetara i težak čak 125 kilograma, igrao je u životnoj formi.

Mostarski Student napravio je novu senzaciju i na svom parketu pobijedili su ekipu viceprvaka Širokog Brijega rezultatom 86:77. I u ovoj utakmici najbolji igrač Mostaraca bio je dvadesetdvogodišnji centar Studenta Ismet Sejfić, koji je bio nerješiva enigma za Širokobriježane, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Fenomenalni Sejfić postigao je 25 poena te imao 10 skokova. I u prethodnim utakmicama odlični centar, koji je visok 206 centimetara i težak čak 125 kilograma, igrao je u životnoj formi. Naime, na gostovanju u prošlom kolu kod Građanskog u Bijeljini, postigao je 23 poena i imao 15 skokova, u mostarskom derbiju protiv Zrinjskog ubacio je 20 poena uz 16 skokova. Prije toga na gostovanju kod Sparsa briljirao sa 34 poena uz stopostotan šut iz igre (14/14) i sa linije slobodnih bacanja (6/6).

- Jako sam sretan poslije velike pobjede nad Širokim. Naporno smo radili i pripremali se za taj veliki meč i na kraju smo zasluženo slavili. Nadam se da moje igre neće proći nezapaženo i da ću se naći na širom spisku selektora Duška Ivanovića za naredno okupljanje. Želim samo priliku da pokažem koliko vrijedim i mislim da sam je igrama u dresu Studenta i zaslužio. Bosna je moja domovina i dres reprezentacije za mene je svetinja – kaže Sejfić.

Sejfić je u Turskoj prije nekoliko godina važio za jednog od najvećih talenata. Kao tinejdžer otišao je iz rodnog Prozora u Tursku, a bio je i član omladinskog pogona Fenerbahčea. Iz Izmira je najprije prešao u litvansku Džukiju, a od ove sezone je član mostarske ekipe.

#Sport