Članak

Prva prodajna izložba polaznica kreativne radionice „Decoupage“

Predmete koje su izradile polaznice svi zainteresovani će moći vidjeti i u narednom periodu i to 3. decembra u MZ “Mejtaš-Bjelave“, 7. decembra u MZ “Bardakčije“ i 10. decembra u MZ “Koševsko Brdo“. S

U Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo“ tokom oktobra i novembra ove godine organizovana je kreativna radionica „Decoupage“ za sve nezaposlene žene sa ovog mjesnog područja, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Cilj radionice bila je edukacija i poticanje učesnika na kreativno stvaralaštvo, kao i uključivanje u kulturno-umjetnički život zajednice, davanje prostora i prilike građanima da se upoznaju sa pristupačnim i jednostavnim tehnikama umjetničkog stvaralaštva. Polaznice su za vrijeme trajanja ove radionice napravile veliki broj zanimljivih predmeta koje su zainteresirani mogli vidjeti na prvoj prodajnoj izložbi upriličenoj u ovoj mjesnoj zajednici 27. novembra.

Prema riječima Ismete Mameledžije, sekretara MZ „Džidžikovac-Koševo“ izložba je privukla veliki broj posjetitelja.

- Zadovoljni smo realizacijom cijelog projekta jer imamo višestruke koristi. Polaznice radionice naučile su nove vještine, a pored toga izložili smo i prodali predmete koje smo napravili i sav prikupljeni novac ćemo upotrijebiti za kupovinu slatkiša za štićenike KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Bjelave - naglasila je Mameledžija.

Pored zainteresiranih građana izložbi su prisustvovali i članovi savjeta zajedno sa predsjednicom Nevenkom Škavo, kao i predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima Samir Fazlić. Predmete koje su izradile polaznice svi zainteresovani će moći vidjeti i u narednom periodu i to 3. decembra u MZ “Mejtaš-Bjelave“, 7. decembra u MZ “Bardakčije“ i 10. decembra u MZ “Koševsko Brdo“. Sve planirane izložbe bit će otvorene od 17 sati.

#Lifemagazin