Članak

Dodik tvrdi: Plan rušenja RS predvode Britanci, a sprovode ga Čavić i Izetbegović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je ponosan na činjenicu da je uvažen u Rusiji koja je pokazala prijateljsko lice u trenutku kada se, kako je rekao, ruši Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je ponosan na činjenicu da je uvažen u Rusiji koja je pokazala prijateljsko lice u trenutku kada se, kako je rekao, ruši Republika Srpska, prenosi novinska agencija Patria.

-Ponosan sam na činjenicu što smo Republika Srpska i ja uvaženi u Rusiji. Zahavalan sam Putinu, Lavrovu i svima sa kojima sam u kontaktu i veoma ih cijenim" rekao je Dodik u intervjuu za "Kurir", dodajući da će biti i dalje zahvalan ruskom predsjedniku na razumijevanju, prenosi "Sputnjik". 

Komentarišući sve češće izjave da ga „čuva Vladimir Putin“, Dodik je rekao da za tim nema potrebe.

-Nema potrebe da me iko čuva. Što se tiče Putina, uvijek mi je velika čast kad ga sretnem, istakao je on.

Dodik ostaje pri tvrdnjama da postoji plan za rušenje Republike Srpske, koji se sprovodi u pet tačaka, ističući da ga predvode Britanci, a sprovodi opozicija sa Draganom Čavićem i Bakirom Izetbegovićem.

-Prva je kriminalizovati mene, zatim urušiti Vladu, treće tačka je Skupština. Zatim udariti na Radio-televiziju Republike Srpske i na samom kraju na policiju Republike Srpske, rekao je Dodik.

#BiH