Članak

Nakon pisanja Patrije: Vlada KS zatražila rješavanje problema sa semaforom u Istočnom Sarajevu

Podsjećamo, zeleno svjetlo na semaforu u Istočnom Sarajevu za one koji idu prema Sarajevu traje samo 25 sekundi. A onda, narednih 75 sekundi je otvoreno zeleno za one koji iz pravca Lukavice idu prema

Nakon što je novinska agencija Patria pisala u više navrata kako su gužve u Istočnom Sarajevu iritirajuće za građane koji putuju na Bjelašnicu i Igman danas je reagirao premijer KS Elmedin Konaković i Vlada KS, piše novinska agencija Patria.

- Uputili smo pismo Nenadu Samardžiji, gradonačelniku Istočnog Sarajeva sa kojim sam juče razgovarao da svojim autoritetom pomogne rješavanje gužve na putu prema Bjelašnici. Raste pritisak na Vladu da se semafori postave i na putu prema Jahorini kao eventualni odgovor na ovaj problem. U veoma korektnom razgovoru dobio sam obećanje da će gradonačelnik poduzeti potrebne mjere da se problem riješi iako je nadležnost Direkcije za ceste koja nije u sastavu Opštine Istočno Sarajevo. Razgovarali smo o još nekim projektima koje bismo realizovali zajedno, mnogo je korisnija za sve građane politika dijaloga od politike inata i nadam se da svi na isti način razmišljamo – napisao je Konaković.

Podsjećamo, zeleno svjetlo na semaforu u Istočnom Sarajevu za one koji idu iz i prema Sarajevu traje samo 25 sekundi. A onda, narednih 75 sekundi je otvoreno zeleno za one koji iz pravca Lukavice idu prema Foči.

#BiH