Članak

Zvizdić u Novom Pazaru: Susret sa Rasimom Ljajićem, Davutoglua i Vučića spriječila magla

Prema najavama iz kabineta koje su se mijenjale tri puta, Zvizdić je prvobitno trebao posjetiti Beograd gdje bi se susreo sa srbijanskim i turskim premijerom, ali vremenske prilike nisu to dozvolile j

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH  Denis Zvizdić boravio je danas u Novom Pazaru gdje se susreo s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasimom Ljajićem i gradonačelnikom Novog Pazara dr. Mehom Mahmutovićem, a zbog loših vremenskih uslova u Novi Pazar nisu došli premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Turske Ahmet Davutoglu koji je danas u poslijepodnevnim satima otputovao u Tursku, piše bh. novinska agencija Patria.

Prema najavama iz kabineta koje su se mijenjale tri puta, Zvizdić je prvobitno trebao posjetiti Beograd gdje bi se susreo sa srbijanskim i turskim premijerom, ali vremenske prilike nisu to dozvolile jer su i Sarajevski i Beogradski aerodrom bili zatvoreni. 

Zvizdić je tako ujmesto u Beograd, uspio da posjeti samo Novi Pazar. On je na press konferenciji najavio odlazak u Istanbul gdje će se susresti sa Davutogluom i Vučićem krajem januara, a sa Vučićem susret u Beogradu prije toga.

#Region