Članak

Nikolić: Na isti način kako je srušen Milošević sada se ruši i Dodik

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsjednika Milorada Dodika, prenosi novinska agencija

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsjednika Milorada Dodika, prenosi novinska agencija Patria.

Tomislav Nikolić ocjenjuje da je riječ o personalizaciji problema kao svojevremeno u slučaju Slobodana Miloševića.

"U velikoj mjeri, nažalost, dešava se ono što je korišteno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića – personalizuje se problem pa se kaže: sve će biti dobro ako ode Dodik, a ništa neće biti dobro", rekao je predsjednik Nikolić u sinoćnjem intervjuu za RTRS.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmjerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađa sa onima koji "nisu taj entitet".

Za pokušaje, kako je rekao, uništavanja Republike Srpske saznao je u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost Republike Srpske velika.

"Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira na to ko je na vlasti", rekao je predsjednik Srbije.

Nikolić je rekao da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto dešava i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin – da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugerisalo ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz učešće Ustavnog suda BiH.

Predsjednik Srbije upozorava da ništa neće biti kako treba ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Republike Srpske velika.

"Direktive za rušenje RS dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH", rekao je Nikolić.

Nikolić je ocjenio da su odnosi s bošnjačkim političarima u BiH promjenjivi, ističući kako bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nikada nije istovremeno u dobrim odnosima s njim i s premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Sada mene zove, a ulazi u sukob s Vučićem. Mi smo jedan tim i s nama niko ne može da se igra", rekao je Nikolić.

Dodao je da je prihvatio poziv da posjeti Sarajevo i da je ostalo da se utanači datum posjete. 

#Region