Članak

Kamočaji predstavlja rezultate za 2015. i projekte za narednu godinu

Ovo je ujedno i prilika da se zahvalimo na dosadašnjoj saradnji, objektivnom praćenju i izvještavanju o aktivnostima koje je Služba realizovala u proteklom periodu, ali i mogućnost za razgovor o unapr

Direktor JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo – Sarajevo“ Igor Kamočaji održat će 31. 12. 2015. novogodišnju konferenciju za novinare na kojoj će rezimirati projekte realizirane u ovoj godini i najaviti projekte planirane u sljedećoj godini, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Konferencija će biti održana u sali Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Đoke Mazalića 3, III sprat u 10.00 sati.

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je Program rada (sa finansijskim planom za 2016. godinu) “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo”, a tokom konferencije direktor Kamočaji će prisutne novinare upoznati sa aktivnostima iz Plana koje će biti usmjerene na povećanje zaposlenosti, unapređenje efikasnosti posredovanja u zapošljavanju, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti, te aktivnim mjerama zapošljavanja za 2016. godinu koja će biti proglašena “Godinom zapošljavanja u Kantonu Sarajevo".

Ovo je ujedno i prilika da se zahvalimo na dosadašnjoj saradnji, objektivnom praćenju i izvještavanju o aktivnostima koje je Služba realizovala u proteklom periodu, ali i mogućnost za razgovor o unapredenju buduće saradnje, u cilju prezentacije trenutno najaktuelnijeg problema – problema zapošljavanja. 

#Biznis