Članak

Skaka izabran političkom trgovinom SDA i SDP: Pet vijećnika demonstrativno napustilo sjednicu!

Zbog političkog nasilja u Gradskom vijeću Grada Sarajeva koje provodi SDA, nažalost pomognuta SDP-om, a sve zbog ličnih talova i uhljebljavanja odabranih ljudi, Klub vijećnika Nezavisna lista za moj g

Zbog političkog nasilja u Gradskom vijeću Grada Sarajeva koje provodi SDA, nažalost pomognuta SDP-om, a sve zbog ličnih talova i uhljebljavanja odabranih ljudi, Klub vijećnika Nezavisna lista za moj grad i nezavisni vijećnik Drago Jurić napustili su današnju  hitnu sjednicu Gradskog vijeća, stoji u saopćenju Kluba vijećnika Nezavisna lista za moj grad, prenosi novinska agencija Patria. 

Politikanstvo koje je trenutno na sceni, gdje je SDA po svaku cijenu i ne birajući sredstva na mjesto dogradonačelnika instalirala Abdulaha Skaku, za nas je neprihvatljivo.

Građani koji su nam dali povjerenje nisu nas izabrali da bi rušili dignitet glavnog grada države Bosne i Hercegovine i trgovali nasitno i za lične interese. 

Klub vijećnika Nezavisna lista za moj grad, pokazao je da želi raditi za dobrobit građana i Grada Sarajeva kojem se hitno mora vratiti ugled kakav je imao. U tom cilju predložili smo kao kandidata za dogradonačelnika Harisa Fazlagića, člana Demokratske fronte. Nismo pri tome gledali na stranačku pripadnost već isključivo reference koje kandidat posjeduje.

Cilj nam je bio da nakon 10 mjeseci nestatutarnog rada Gradskog vijeća i Uprave, za što je ponovo isključivi krivac SDA, napokon bude izabran dogradonačelnik.

SDA je nažalost pokazala da im nije bitan ugled Grada Sarajeva, te su stoga iscenirali da istovremeno na hitnoj sjednici se mora izabrati njihov kandidat za dogradonačelnika, da bi oni podržali Odluku o privremenom finansiranju Grada.

Klub vijećnika Nezavisna lista za moj grad poziva vijećnike u Gradskom vijeću Grada Sarajeva da poštuju zakletvu koju su položili prilikom preuzimanja mandata.

Sarajevo mora imati dogradonačelnika Bošnjaka, ali nikada nećemo pristati biti dijelom političkih igara i trgovina od kojih profitiraju određene stranke i pojedinci a na štetu građana i Grada, stoji u saopćenju koje potpisuju vijećnici Vedran Dodik, Hasan Hodžić, Edina Latif, Branislava Rakonjac i Drago Jurić. 

                                                    

                                       

#BiH