Članak

Služba za informisanje obmanjuje javnost: Za Skaku glasalo 16 vijećnika, 12 nije bilo na sjednici

Tako je između ostaloga napisano da je “jednoglasno, za zamjenika gradonačelnika izabran Abdulah Skaka (SDA). Za svakoga ko pročita izgleda da prilikom izbora nije bilo nikakvih problema i da su vijeć

Nažalost, Služba za informisanje Gradskog vijeća Grada Sarajeva nakon danas održane hitne sjednice obmanula je javnost neistinitim saopćenjem, piše novinska agencija Patria.

Tako je između ostaloga napisano da je “jednoglasno, za zamjenika gradonačelnika izabran Abdulah Skaka (SDA). Za svakoga ko pročita izgleda da prilikom izbora nije bilo nikakvih problema i da su vijećnici bili jednoglasni.

No, istina je posve drugačija. Abdulah Skaka je nakon prekida, pauza, žustrih rasprava, telefoniranja, izdavanja direktiva vijećnicima iz vrhova pojedinih stranaka, dobio 16 od 28 vijećnićkih glasova.

U saopćenju za javnost nije navedeno da sjednici nisu prisustvovala četiri vijećnika Naše stranke, kao ni vijećnici Igor Gavrić, Boris Riderle i Stjepan Kljujić, te da je pet vijećnika Vedran Dodik, Hasan Hodžić, Edina Latif, Branislava Rakonjac i Drago Jurić, nakon što je na silu progurana tačka dnevnog reda izbor dogradonačelnika, napustilo sjednicu.

Za Skaku je glasalo 7 vijećnika SDP-a, pet SDA, dva Stranke za BiH i 2 SBB-a. Slanjem ovako neistinitog saopćenja za javnost, samo je još jedan u nizu dokaza političkih igara koje se već duže vremena provode u Gradskoj upravi. 

#BiH