Članak

Hrvatska u polufinalu EP u rukometu, selektor Babić zahvalio Gospi u Međugorju

Zanimljivo je da je hrvatski selektor Željko Babić nakon veličanstvene pobjede zahvalio i Gospi u Međugorju koju je molio za pobjedu svojih momaka.

Pod vodstvom Željka Babića hrvatski rukometaši napravili su čudo u Krakowu, razbili Poljsku sa čak 14 golova razlike 37:23 (trebalo im je 11) i izborili polufinale Evropskog prvenstva, piše bh. novinska agencija Patria.

Neviđena senzacija, utakmica koja će sasvim sigurno ostati zapisana u historiji  kako hrvatske reprezentacije, tako i ovog sporta donijela je radost svim Hrvatima koji su bodrili svoje ljubimce, a to je učinila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je i nakon pobjede došla na teren pozdraviti pobjednike u dresu reprezentacije. 

Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s 15-10, a u prvih deset minuta drugog dijela serijom 8-0 rukometaši su poveli s 23-10 i počeli vjerovati u čudo. U 46. minuti Hrvatska je povela s 30-13, a do kraja je uspjela sačuvati pobjedu protiv nemoćnih Poljaka. 

Kod Hrvatske su najbolji bili Manuel Štrlek s 11 golova, Marino Marić je postigao 7, a Zlatko Horvat pet golova, dok je golman Ivan Stevanović imao 13 odbrana.

Zanimljivo je da je hrvatski selektor Željko Babić nakon veličanstvene pobjede zahvalio i Gospi u Međugorju koju je molio za pobjedu svojih momaka.

#Sport