Članak

Kako je SIPA promijenila boje državne zastave?!

Inače, SIPA je 13. februara 2015. godine pustila u rad novu dizajniranu web stranicu u skladu sa najsavremenijim trendovima, kako je tada navedeno, ali nažalost ne poštujući državnu zastavu.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) na svojoj zvaničnoj web stranici www.sipa.gov.ba potpuno je promijenila boje zastave BiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Inače, SIPA je 13. februara 2015. godine pustila u rad novu dizajniranu web stranicu u skladu sa najsavremenijim trendovima, kako je tada navedeno, ali nažalost ne poštujući državnu zastavu.

Prema Zakonu o zastavi BiH, zastava je plave boje. Desno od centra nalazi se trougao žute boje. Paralelno lijevoj strani trougla, od gornjeg ruba zastave do donjeg ruba, proteže se red bijelih petokrakih zvijezda. Zastava je pravougaonog oblika. Odnos između dužine i širine zastave je 1:2.

No, na stranici SIPA-e je plava zamijenjena sivom, a žuta boja je u tamnijoj nijansi nego što je zvanična zastava.

Inače, iako je ova stranica u rad puštena za vrijeme osuđenog direktora Gorana Zubca, pravo je vrijeme da sadašnji direktor Perica Stanić ispravi ovu grubu grešku dizajnera.  

 

 

 

#BiH