Članak

Hrvatski ministar Crnoja dao ostavku zbog pritiska javnosti, a u BiH pola vlada pod istragama

Nakon što je hrvatski Index otkrio da novi ministar branitelja ima prijavljenu lažnu adresu prebivališta, ministar Mijo Crnoja dao je ostavku, javili su hrvatski mediji, prenosi novinska agencija Patr

Nakon što je hrvatski Index otkrio da novi ministar branitelja ima prijavljenu lažnu adresu prebivališta, ministar Mijo Crnoja dao je ostavku, javili su hrvatski mediji, prenosi novinska agencija Patria.

- Protekla su dva dana u kojima smo razglabali i sve sam dokumente dao pravnim ekspertima koji su zaključili da nema krivice. Podnio sam ostavku jer ne želim nanositi štetu Vladi i premijeru – poručio je Crnoja.

Crnoja se već u prvoj sedmici na dužnosti suočio s nizom afera. Kako je otkrio Index, Crnoja je već godinama prijavljen u Samoboru na adresi na kojoj nema ništa osim straćare, a cijelo to vrijeme živi u Podsusedu.

Hrvatski mediji su pisali i da je Crnoja zbog nasilja ležao u Remetincu, odnosno da je nokautirao vozača autobusa koji mu je isporučio paket.

Hrvatski Index napisao je i to kako je Crnoja od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 2009. godine dobio strogo namjenski kredit za stambeno zbrinjavanje u iznosu od 56 hiljda eura, za izgradnju kuće u Gradni, iako je godinu dana prije imao rješenje o nasljedstvu stana u Podsusedu u kojem i danas živi, a taj zagrebački stan danas se nalazi u njegovom vlasništvu, piše Patria.

 

#Region