Članak

Dodik nakon susreta s Vučićem: Sve ijedan viđeniji srpski političar je bio proganjan iz Sarajeva

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon današnjeg susreta s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem poručio je iz beograda, a komentirajući kako se protiv njega i njegove porodice vodi opsežna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon današnjeg susreta s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem poručio je iz beograda, a komentirajući  kako se protiv njega i njegove porodice vodi opsežna istraga kazao je da je “sve ijedan viđeniji ili važan srpski političar bio proganjan iz Sarajeva”, prenosi novinska agencija Patria.

- Radi se o rehabilitaciji politike iz Sarajeva po onoj "kadija ti sudi, kadija ti tuži". Sve ijedan viđeniji ili važan srpski političar je bio proganjan iz Sarajeva. Ali to će proći jer njihovi slavni trenuci su prošli i sada dolaze njihovi gubitnički trenuci – kazao je Dodik.

Zajednički su Vučić i Dodik, pak, poručili da je vitalni interes i Srbije i Republike Srpske mir i stabilnost u regionu.  

- Pozicija Srbije na međunarodnom političkom planu, rehabilitovana i ojačana, svakako koristi miru i stabilnosti u regionu. Mir i stabilnost su glavni cilj koji smo zajedno utvrdili i taj cilj želimo ne samo srpskom narodu i srpskim državama već svim narodima i državama, jer bez toga nećemo imati nikakve koristi - istakao je Dodik. 

Vučić je napomenuo da je tokom razgovora bilo riječi o globalnim okolnostima, tj. stava prema različitim vojnim savezima.

- Srbija će čuvati svoju vojnu neutralnost i neće biti član niti jednog vojnog saveza. Dodik je rekao da će i Republika Srpsko učiniti isto u BiH - dodao je Vučić.

 

#BiH