Članak

Oblačno s kišom sa jakim udarima vjetra

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom poslije podne i u večernjim satima. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva jaki udari vjetra.

U ponedjeljak se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, lokalno uz grmljavinu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

U jutarnjim satima u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, uglavnom, bez padavina i sunčanije. Poslije podne u Krajini prestanak padavina uz djelimično smanjenje oblačnosti. Očekivana količina padavina u toku 24h: u Hercegovini od 20 do 40, lokalno do 60, a u ostatku zemlje, uglavnom, od 5 do 20, na istoku i zapadu Bosne od 15 do 25 l/m2.

Vjetar, umjeren do jak, sa olujnim udarama, južni i jugoistočni. Poslije podne u slabljenju. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 9 do 15, na jugu od 13 do 17 °C. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom poslije podne i u večernjim satima. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva jaki udari vjetra. Temperature zraka između 8 i 14 °C.

Nestabilne vremenske prilike, praćene povećanom naoblakom i padavinama, negativno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Dodatne probleme uzrokovat će pojačano južno strujanje. Preporučljivo je reducirati kretanje i umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

#BiH