Članak

Ikanović: Hvala generacijama koje su se izborile za nezavisnu BiH

Svim Bosancima i Hercegovcima, koji osjećaju ovu zemlju svojom, čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a onima koji ne osječaju, želim da se što prije pomire sa činjenicom da žive u međunarodn

Historijski iskorak za državu Bosnu i Hercegovinu učinile su one generacije koje su 29. februara i 1. marta 1992. godine ,referendumskim pitanjem i slobodnom voljom na demokratski način odlučile da njihova zemlja Bosna i Hercegovina postane nezavisna i suverena država. To je ustvari bilo pitanje vrijednosti, ono u što smo vjerovali i vjerujemo, stoji u saopćenju za javnost koje je uputio Edin Ikanović, koordinator Kolacije Prvi mart.

Danas nakon 24 godine, borbu usmjeravamo na njeno očuvanje i ravnopravnost svih njenih građana na svakom pedlju zemlje. Nažalost postoje i oni koje žele umanjiti njenu vrijednost i dovesti u pitanje njen opstanak, no međutim Bosna i Hercegovina je trajna, sa svim svojim obilježjima legitimne i suverene države.

Svim Bosancima i Hercegovcima, koji osjećaju ovu zemlju svojom, čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a onima koji ne osječaju, želim da se što prije pomire sa činjenicom da žive u međunarodno priznatoj državi, poručuje Ikanović. 

#BiH