Članak

SDA: Hitno imenovati kadrove SBB-a u Vijeću ministara

SDA snažno podržava koaliciju sa Savezom za bolju budućnost (SBB) na svim nivoima vlasti u BiH. Ova koalicija je već dala snažan doprinos stabilizaciji prilika u zemlji, deblokadi evropskog puta, kao

Povodom komentara pojedinih političkih zvaničnika o radu Vijeća ministara BiH i predsjedavajućeg Vijeća ministara, Stranka demokratske akcije (SDA) ističe da je zadovoljna njihovim radom i postignutim rezultatima, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Predsjedavajući Denis Zvizdić, kao i cjelokupan sastav Vijeća ministara BiH, imaju punu podršku SDA.

SDA snažno podržava koaliciju sa Savezom za bolju budućnost (SBB) na svim nivoima vlasti u BiH. Ova koalicija je već dala snažan doprinos stabilizaciji prilika u zemlji, deblokadi evropskog puta, kao i reformskom kursu BiH.

SDA smatra da proces implementacije koalicionog sporazuma sa SBB-om treba dovršiti hitno i na državnom nivou imenovanjem ministra prometa i komunikacija, te zamjenika ministra odbrane iz redova SBB-a.

Vijeću ministara BiH je potrebno omogućiti podršku i stabilan politički ambijent za nastavak započetih integracijskih i reformskih aktivnosti. Bilo kakva destabilizacija Vijeća ministara BiH će ugroziti ove procese.

#BiH