Članak

Umjesto na telefonskoj sjednici Vlade FBiH, ministri SBB-a Đapo i Drljača pratili suđenje Radončiću

Na drugo pitanje, kako je moguće da su bili obuhvaćeni svi ministri kada su dva ministra iz SBB-a prisustvovala ročištu Fahrudinu Radončiću od 13 do 15:00 te nisu bili u mogućnosti javiti se na telefo

Vlada FBiH održala je danas hitnu telefonsku sjednicu te je data saglasnost na potpisivanje Sporazuma između Vlade FBiH i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Vlada se također izjasnila o amandmanima na prijedloge Zakona o radu i Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje je podnio delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Aner Žuljević.

S obzirom da Vlada FBiH često za važna pitanja održava telefonske sjednice, pozvali smo Ured za odnose s javnošću vlade FBiH te ih pitali da li su svi ministri obuhvaćeni današnjom sjednicom i kada je ona održana.

Kako nam je rečeno, sjednica je održana danas poslijepodne, a bili su obuhvaćeni svi ministri.

Na drugo pitanje, kako je moguće da su bili obuhvaćeni svi ministri kada su dva ministra iz SBB-a prisustvovala ročištu Fahrudinu Radončiću od 13 do 15 sati te nisu bili u mogućnosti javiti se na telefon koji se ostavlja pri ulasku u Sud, iz Ureda za odnose s javnoću su nam kazali da to moramo pitati sekretara ili premijera Fadila Novalića.

Na suđenju Radončiću prisustvovali su ministrica turizma i okoliša Edita Đapo te ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača kao i drugi brojni funkcioneri Saveza za bolju budućnost. 

#BiH