Članak

Festival komedije ''Smijeh je lijek'' počinje 1. aprila

Ulaznice je moguće rezervirati putem telefona broj 232-595 i e-mailom na adresu: www.centarkulture.ba. Za sve dodatne informacije na raspolaganju su brojevi telefona 232-594, 232-595 i 237-245.

 

Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo od 1. do 6. aprila na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) bit će održan jubilarni 20. festival komedije ''Smijeh je lijek'', saopćeno je iz Općine Centar, prenosi novinska agencija Patria.

Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, jedina je institucija u Sarajevu koja organizira ovakve susrete koji na jednom mjestu okupljaju pozorišne umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Prvog dana festivala, u petak 1. aprila, na programu su ''Međuigre 0-24'' u izvedbi poznatog bosanskohercegovačkog glumca Zijaha Sokolovića koji kazuje mnoštvo njegovih razmišljanja o naizgled nevažnim stvarima u životu.

U subotu, 2. aprila ljubitelji komedije imat će priliku pogledati monodramu ''Mora od odmora'' Rijada Gvozdenovića, humorističku ispovijest muža po povratku sa godišnjeg odmora.

''Menjamo žene'' naslov je komedije koju će u ponedjeljak, 4. aprila izvesti glumci beogradskog Teatra smeha ''Prizor''. Tekst i režiju uradio je Rade Vukotić po brodvejskom hitu ''I love my wife''.

U utorak, 5 aprila na programu je predstava ''Budala na večeri'' u izvedbi glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Tuzla.

Ovogodišnji festival komedije ''Smijeh je lijek'' zatvorit će poznati zagrebački komičar, scenarist i glumac Željko Pervan stand up komedijom ''Na rubu Europe''.

Sve predstave počinju u 20 sati. Prodaja ulaznica je u prostorijama Centra za kulturu radnim danima od 9 do 16, u subotu od 12 do 16 sati, te dva sata prije početka svake predstave.

Ulaznice je moguće rezervirati putem telefona broj 232-595 i e-mailom na adresu: www.centarkulture.ba. Za sve dodatne informacije na raspolaganju su brojevi telefona 232-594, 232-595 i 237-245.

Uz glavnog pokrovitelja Općinu Centar, Dane komedije ''Smijeh je lijek'' pomogli su i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad, stoji u saopćenju. 

#Lifemagazin