Članak

Bez saglasnosti ukida KUM na dva dana: Sebija Izetbegović i dalje šalje naredbe Općoj bolnici

Direktorica UKCS dr. Sebija Izetbegović i dalje se ponaša kao da je direktorica i Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Direktorica UKCS dr. Sebija Izetbegović i dalje se ponaša kao da je direktorica i Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Bez saglasnosti Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo na čijem je čelu Zilha Ademaj (SBB) i dogovora sa direktorima ostale tri zdravstvene ustanove ( JU Dom zdravlja Sarajevo, Hitne pomoći, Opće bolnice) izdala je naredbu svim šefovima klinika na UKCS da će počev od 4. aprila, petkom i ponedjeljkom KUM biti zatvoren, a svi hitni slučajevi moraju se primiti na Urgentnom odjelu Opće bolnice, piše novinska agencija Patria.

Dopis (naredbu) uputila je i v.d. direktoru Opće bolnice dr. Seadu Bašiću, koji je nakon održanog kolegija menadžmenta, odgovorio da njihov Urgentni odjel nije dovoljno kapacitiran za pružanje ljekarske pomoći hitnim slučajevima.

Međutim, za direktoricu Izetbegović odgovor menadžmenta Općne bolnice, kao ni činjenica da nema saglasnosti resornog ministarstva, a ni Ljekarske komore Kantona Sarajevo sve to ne znači ništa i ona i dalje nastavlja po svome.

Iz Opće bolnice upozoravaju, da će ukoliko se ostvari njen plan, biti direktno ugroženo zdravlje i životi pacijenta, za šta će morati snositi odgovornost.

Danas bi sa ministricom Ademaj direktori četiri zdravstvene ustanove, uključujući i direktoricu Izetbegović, trebali održati sastanak na kojem bi se razgovaralo i o ovom problemu.  

#BiH