Članak

Čestitke bh. zvaničnika povodom Vaskrsa

Želim da u miru, zajedništvu i blagostanju provedete presvete blagdanske trenutke, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža obiteljsko i prijateljsko okruženje. Neka Vam Kristovo uskrsnuće donese

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović danas je povodom blagdana Vaskrsa uputio čestitku.

- Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti  u Bosni i Hercegovini, patrijarhu srpskom gospodinu Irineju i pravoslavnom svećenstvu, upućujem iskrene čestitke u povodu nadolazećeg presvetog blagdana Vaskrsa.

Želim da u miru, zajedništvu i blagostanju provedete presvete blagdanske trenutke, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža obiteljsko i prijateljsko okruženje.  Neka Vam Kristovo uskrsnuće donese sreću, ljubav i blagostanje.

Predsjedavajući Zvizdić čestitao Vaskrs

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku povodom Vaskrsa Njegovom Preosveštenstvu Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom i Administratoru Mitropolije dabrobosanske Grigoriju i svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

- U ime Vijeća ministara i u svoje lično ime svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti u BiH želim da praznik Vaskrsa  provedu u miru, zdravlju i blagostanju u krugu porodice i prijatelja.

Pozivam vas da u svijetlu praznika Vaskrsa njegujemo duh tolerancije i pomirenja i gradimo zajedno društvo utemeljeno na vladavini prava i poštivanju različitosti koje svojim bogatstvom krase našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Neka vam je sretan Vaskrs.

Ministar Dragan Mektić čestitao Vaskrs

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić uputio je  čestitku  uposlenicima Ministarstva i policijskih agencija u BiH, te svim građanima pravoslavne  vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini povodom Vaskrsa.

-Želim da ovaj veliki hrišćanski praznik provedete u duhovnom miru i sreći, dijeleći radost Vaskrsa i jačajući veze sa svojim najmilijim, prijateljima i komšijama. Vaskrs nam vraća nadu u bolje sutra, čemu moramo biti istinski posvećeni, boreći se za opšte dobro, ravnopravnost i jednakost svakog čovjeka.

Gradonačelnik Sarajeva

Gradonačelnik Ivo Komšić je u svoje i u ime Grada Sarajeva izrazio zadovoljstvo što sa sugrađanima pravoslavcima može podijeliti radost vaskrsnih praznika.

- U to ime, sveštenstvu i svim pravoslavcima u gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini, upućujem najiskrenije čestitke sa iskrenim željama da Vaskrs provedu ispunjeni mirom, zdravljem, promicanjem svakog dobra i vjerom u sretnije i uspješnije sutra - istaknuo je gradonačelnik Komšić u svojoj čestitci.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

- Nagrađeni smo srećom života u različitosti. Poštivanjem i čuvanjem te različitosti gradimo put za svjetliju budućnost za pokoljenja koja dolaze poslije nas. Svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini i sveštenstvu želim da u zdravlju i sreći provedete nastupajući praznik. Hristos Voskrese! - navodi se u čestitci.

 

 

 

#BiH