Članak

Crna nedjelja: U dvije od tri nesreće učestvovali motori, jedna osoba umrla pet povrijeđeno

Tokom nedjelje u Kantonu Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 sa materijalnom štetom i 3 sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, 3 teže i 3 lak

Tokom nedjelje u Kantonu Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 sa materijalnom štetom i 3 sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, 3 teže i 3 lakše povrijeđene. 

Prva nesreća dogodila se u mjestu Vlakovo, općina Ilidža, kada je automobil udario dijete rođeno 2003. godine koje je zadobilo tjelesne povrede opasne po život te je zadržano na daljem liječenju na UKCS.

Druga nesreća dogodila se na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, gdje je motocikl oborio pješaka, a teške tjelesne povrede zadobili su i vozač motora i pješak te su zadržani na daljnjem liječenju.  

Treća i najtragičnija nesreća dogodila se u nedjelju poslijepodne u mjestu Dupovci u Hadžićima. Došlo je do sudara automobila sa motorom, a usljed siline udara došlo je do odbacivanja motocikla i sudara sa drugim putničkim motornim vozilom.

Na licu mjesta preminuo je motociklista, a teške tjelesne povrede zadobila je putnica na motociklu P.S., rođena 1995. godine u Sarajevu, te lakše tjelesne povrede putnica iz vozila koje se prvo sudarilo sa motorom.

S obzirom na lijepo vrijeme, na sarajevskim cestama sve češći su vozači motora koji često zbog brzine kojom se kreću predstavljaju opasnost i za druge učesnike u saobraćaju, a posebno za pješake koji nerijetko prelaze cestu na nedozvoljenim mjestima. Najčešći uzrok nesreća je neprilagođena brzina i vožnja pod utjecajem alkohola. Samo tokom nedjelje iz saobraćaja je isključeno 28 vozača koji su bili u alkoholiziranom stanju. Zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita isključeno je 8 osoba, 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 5 neregistrovanih motornih vozila.

#CrnaHronika