Članak

Imate li probleme s umornim, teškim i otečenim nogama?

Venosan® trenutno ublažava tegobe kod proširenih vena i umornih nogu te se preporučuje kod svih stanja sa poremećenom venskom cirkulacijom, a posebno kod sindroma umornih nogu koji je usko vezan za pr

Proširene vene su problem s kojim se svakodnevno suočava oko 20% odrasle populacije, a žene četiri puta češće nego muškarci. Dolaskom ljeta i nošenjem laganije odjeće, proširene vene postaju važan estetski problem, a posebno kod ženske populacije. Izbjegavate li nositi suknje, šorceve ili haljine zbog proširenih vena i kapilara?

Pored toga toplota pogoduje širenje vena, pa simptomi kao što su otok, osjećaj težine, peckanje i svrbež postaju sve izraženiji, a posebno na kraju dana kad su simptomi najjače izreženi i skoro nepodnošljivi. Sigurno ste se zapitali kako smanjiti simptome i preživiti dan? Kako doći do svog doma gdje tuširanje hladnom vodom, pruža trenutno i kratkotrajno olakšanje.

Venosan® gel – trenutno olakšanje za umorne i teške noge

Za otklanjanje otoka, bola i umora u nogama preporučujemo primjenu Venosan® gela. Venosan® gel je snažan i djelotvoran proizvod koji efikasno uklanja bol kod proširenih vena uz ugodan osjećaj hlađenja, smanjuje osjećaj napetosti i simptome upale. Primjenjuje se jednostavno, nanošenjem u tankim slojevima više puta dnevno na bolna i otečena mjesta, brzo se upija i ne ostavlja tragove. Zbog toga Venosan nosite u torbi i primjenite kad Vam se ukaže prilika.

Venosan® trenutno ublažava tegobe kod proširenih vena i umornih nogu te se preporučuje kod svih stanja sa poremećenom venskom cirkulacijom, a posebno kod sindroma umornih nogu koji je usko vezan za prirodu posla (trgovic, frizeri, i druga zanimanja koja zahtjevaju dugotrajno stajanje ili sjedenje).

Venosan® gel je dostupan u svim apotekama bez ljekarskog recepta, a za najbolje rezultate lijek treba primjenjivati prema priloženom uputstvu.

#Lifemagazin