Članak

Knjiga “Hadžibeg” Kemala Čopre jedna od najprodavanijih na internet biblioteci Amazon

Hadžibeg je najpoznatiji cvijet bosanskih avlija, simbol iskonske ljubavi prema domu. Bosanci su se rasuli svugdje po svijetu, ali ih “Hadžibeg” pronalazi. Takvu planetarnu popularnost jedna knjiga na

Knjiga “Hadžibeg”, autora Kemala Čopre je čist bosanski proizvod i jedna od najprodavanijih knjiga na internet biblioteci Amazon, piše Patria.

Hadžibeg je najpoznatiji cvijet bosanskih avlija, simbol iskonske ljubavi prema domu. Bosanci su se rasuli svugdje po svijetu, ali ih “Hadžibeg” pronalazi. Takvu planetarnu popularnost jedna knjiga na južnoslavenskim jezicima odavno nije imala. Napravljena je i figurica Uzeira Hadžibega, mudrog i plemenitog sarajevskog tersa, koja se ponegdje već može vidjeti kao suvenir na Baščaršiji.     

Nakon enormnog uspjeha tvoje knjige priča i pričica „Hadžibeg“, kako to danas doživljavaš?

- Ned’o Bog da sam malo mlađi, more bit bi se i pohasio od ovolike hvale. Rekao bi Uzeir Hadžibeg, a ja bih samo dodao da je otvoreno jedno novo poglavlje u mom životu i da mi pričinjava veliko zadovoljstvo spoznaja da ove priče, ne samo gode ljudima, nego bude ljudskost, toplinu i ono najbolje u njima. Neko mi je rekao da je najveća vrijednost ovih priča u tome što privlače dobre ljude. Na to sam posebno ponosan – kaže Kemal Čopra u intervjuu za novinsku agenciju Patria.

Cijeli intervju možete pročitati večeras od 19 sati na portalu novinske agencija Patria nap.ba.

#Lifemagazin