Članak

Počinje gradnja biciklističke staze od Nedžarića do Dobrinje, biciklom će se moći i do Aerodroma

Kada je u pitanju šetnica od zgrade Općine do Nedžarića radit će se kompletna zamjena postojećih betonskih ploča, ulična rasvjeta koja do sada nije postojala, nove klupe sa odmorištima i jedan novi di

Na području općine Novi Grad Sarajevo uskoro će početi realizacija tri značajna infrastrukturna projekta, a riječ je o sanaciji i redizajnu šetnice uz Bulevar Meše Selimovića, od zgrade Općine do Studentskog doma u Nedžarićima, izgradnji biciklističke staze od Nedžarića prema Dobrinji, te sanaciji Teheranskog trga i ulice Hasana Sućeske u Saraj-Polju, saopćeno je iz Općine, prenosi Patria.

Potpisani su i ugovori o izvođenju radova tako da projekti već mogu krenuti sa realizacijom.

Kada je u pitanju šetnica od zgrade Općine do Nedžarića radit će se kompletna zamjena postojećih betonskih ploča, ulična rasvjeta koja do sada nije postojala, nove klupe sa odmorištima i jedan novi dizajn zelenog pojasa uz šetnicu.

Prva faza biciklističke staze gradit će se s desne strane saobraćajnice od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji u dužini od 1.400 metara, a ostatak staze gradit će se u narednom periodu. Staza koja će ići Bulevarom bit će povezana sa biciklističkom stazom koja se gradi s obje strane A transverzale, tako da će se biciklom moći doći do Aerodroma i nazad.

Ukupna vrijednost projekata iznosi oko 470.000 KM.

#BiH