Članak

FTV se ne oglašava: Već 16 dana Sejo Bajraktarević štrajkuje glađu

Sejo Bajraktarević, muzički urednik FTV-a, već 16. dan štrajkuje glađu u zgradi televizije. U međuvremenu je na televiziju dolazila Hitna pomoć uz pratnju policije i oni su pregledali Bajraktarevića

Sejo Bajraktarević, muzički urednik FTV-a, već 16. dan štrajkuje glađu u zgradi televizije. U međuvremenu je na televiziju dolazila Hitna pomoć uz pratnju policije i oni su pregledali Bajraktarevića. Kaže da su bili vrlo kulturni i brižni prema njemu.

Kakvo je njegovo opće stanje? Neobično mu je što ne osjeća glad. Pitao je svog prijatelja doktora Bakira Nakaša kako je moguće da ne osjeća glad nakon ovoliko dana? Dr. Nakaš mu je rekao da je razlog tome njegov čvrst stav, te jasan cilj i motiv protesta.

Agencija Patria prati ovaj žestok protest muzičkog urednika Federalne televizije. Radi se o čovjeku koji je u najteže vrijeme od 1992. godine i radio i branio zgradu televizije. Bajraktarević je dobitnik međunarodnih muzičkih nagrada i ima ozbiljan ugled u svojoj profesiji. Kada je nedavno pokušao podići platu sa bankomata, uočio je da su mu direktor Džemal Šabić i rukovodstvo FTV skresali platu za nekih 300 KM i to bez ikakvog pismenog obavještenja.

- Čuo sam iz nekih izvora da mi je direktor Šabić čak pripremio otkaz – kaže Sejo Bajraktarević. -Odmah sam angažirao jednu hrabru advokaticu. Da vidimo na osnovu čega bi to uradio. Ja sam u štrajku iskoristio svoj godišnji odmor. Svakome je jasno da su oni prekršili zakon, a da sam ja žrtva u ovom slučaju.

Bajraktarević ponavlja da nema zaštitu od sindikata, pa je tragično da do sada niko od njih nije reagirao u javnosti na nepravdu prema njemu i na stalne informacije u medijima. 

- Nemam namjeru stati sve dok se ne riješi moj problem – upozorava Bajraktarević. 

#BiH